Aici veți găsi totul despre platformele tip foarfecă, prețuri, informații, sfaturi utile privind cumpărarea, închirierea si sfaturi privind utilizarea corectă a unei nacele electrice si diesel.
Dacă sunteți în căutarea de informații despre lifturile tip foarfecă, ați ajuns la locul potrivit, în acest articol vom afla ce este o nacela tip foarfecă, cum funcționează si cum este fabricata. Vom vedea, de asemenea, care sunt cei mai buni producători si vom încerca să înțelegem cum vă poate fi de folos punându-l sub raze X.
În primul rând, trebuie spus că platforma aeriană cu pantograf este un tip special de vehicul care a fost creat pentru a îmbunătăți si accelera munca aeriană si este util în toate acele sectoare în care este necesar acest tip de muncă, cum ar fi construcțiile, întreținerea clădirilor, grădinăritul, ingineria plantelor, restaurarea, vopsirea clădirilor etc. Intrată acum în jargonul comun al celor care sunt de meserie se mai numește si schelă pantograf, schelă electrică, platformă tip foarfecă, platformă verticală, platforme pantograf, pantograf electric, coș electric, platforme hidraulice pantograf, platforme aeriene pantograf.
În următoarele câteva paragrafe vom încerca să înțelegem cum se fabrică si cum funcționează, dar mai întâi să ne dăm seama de unde se poate cumpăra și la ce preț.
Există mai mulți furnizori de platforme cu foarfecă, aici am restrâns cercul la cei mai importanți si mai de încredere încercând să ofer câteva informații utile:
- JLG: Lider în producția de platforme aeriene de tip scissor-lift, această companie a fost fondată în 1969 de către John L. Grove si are aproape jumătate de secol de experiență în domeniu, JLG a adus în acest domeniu mai multe inovații și se mândrește cu recordul mondial pentru că a construit prima platformă aeriană din lume.
- Houlotte: Această companie este, de asemenea, lider în producția de platforme aeriene cu ridicare cu foarfecă. A fost înființată în 1981 si se mândreste cu o experiență importantă în proiectarea si producția de masini pentru ridicarea persoanelor si a materialelor.
- Genie: O altă marcă importantă pentru producția de platforme cu foarfecă, această companie a fost înființată în 1966 si s-a impus imediat pe piața europeană. În prezent, Genie joacă un rol important pe piața pantografelor electrice si diesel din Italia.
- Imer: Această companie a fost înființată în 1962 pentru a produce utilaje pentru industria construcțiilor. În prezent, a evoluat si produce o gamă excelentă de utilaje pentru platforme aeriene, în special pentru platformele cu pantograf diesel si electrice.
Nacelele tip foarfeca, aaa cum am menționat deja, există în principiu două tipuri, Diesel și electrice, numite si nacele de interior, vom vedea în detaliu în acest articol care sunt principalele diferențe si care este cea mai bună alegere în funcție de nevoile dvs., urmând să analizăm mavantajele și dezavantajele pentru fiecare tip.
Nacela cu pantograf este un instrument deosebit de util pentru utilizarea în zone acoperite sau în toate acele cazuri în care lucrați departe de umezeala care ar putea deteriora părțile electrice. Această masină de ridicare aeriană este deosebit de utilă pentru lucrări în interiorul clădirilor pentru construcții, instalații, întreținere, restaurare si logistică, pentru magazii industriale, case, centre comerciale, pentru industrie, pentru magazii agricole si depozite. Alimentarea cu energie din baterii, pe lângă evitarea emisiilor de gaze de esapament, o face deosebit de silențioasa si, prin urmare, potrivita pentru lucrul în medii publice si private, unde nu se poate depăsi un anumit număr de decibeli. În plus, evoluția bateriilor moderne, împreună cu motoarele cu consum redus de energie, permit să se facă față mai multor ore de lucru cu o singură încărcare. În ceea ce priveste nacelele foarfeca, este posibil să le găsiți atât de vânzare, cât și de închiriere, cu înălțimi maxime de lucru cuprinse între 6 și 16 metri.
Rezumat al argumentelor pro și contra nacelele de interior electrice
PRO
- Zero emisii de gaze de eșapament;
- Funcționează foarte bine în interior;
- Libertate de mișcare fără a fi nevoie să repoziționați stabilizatoarele;
- Autonomie mare de lucru a bateriilor;
- Capacitate mare de încărcare;
- Libertate excelentă de mișcare pe platformă, odată plasată;
CONTRA
- Acestea trebuie să fie transportate cu un al doilea vehicul adecvat pentru a le susține greutatea.
- Aceștia pot lucra numai în interior sau la adăpost;
- Ei nu au capacitatea de a se întinde în lateral;
Pantograful diesel, spre deosebire de cel electric, are avantajul de a putea fi utilizat în aer liber pentru construcția de clădiri, restaurare, întreținere de clădiri industriale, dar și pentru a lucra la piloni și antene. Pantograful diesel, datorită ornamentului ridicat și versiunilor cu tracțiune integrală, poate lucra și pe teren accidentat, în plus, stabilizatorii facilitează nivelarea corectă a mijlocului chiar și pe terenuri ușor abrupte sau accidentate. În prezent, pe piață se pot găsi diferite tipuri, cu înălțimi maxime de lucru cuprinse între 8 și 20 metri.
Rezumat al argumentelor pro și contra ale nacelelor tip foarfeca diesel
PRO
- Funcționează foarte bine în aer liber;
- Tracțiune 2WD sau 4WD pe unele tipuri de vehicule;
- Capacitate mare de încărcare;
- Libertate excelentă de mișcare pe platformă, odată plasată;
CONTRA
- Acestea trebuie să fie transportate cu un al doilea vehicul adecvat pentru a le susține greutatea.
- Aceștia pot lucra numai în interior sau la adăpost;
- Ei nu au capacitatea de a se întinde în lateral;
Prețul de achiziție al unui elevator cu foarfecă poate varia în funcție de tipul de echipament ales, de marca producătorului și de cantitatea de echipament achiziționat. Dacă nu aveți nevoi deosebite, puteți face o afacere foarte bună și prin achiziționarea unui elevator cu foarfecă folosit, dacă faceți o căutare pe internet veți găsi mai multe portaluri de vânzare de echipamente folosite.
Dacă nu aveți o nevoie frecventă de platforma pantografului vă recomand să optați mai degrabă pentru închiriere decât pentru achiziție, mai puțin este de fapt timpul de utilizare și mai mare este riscul de a nu putea aduce mediul achiziționat în amortizare. Din acest motiv, în unele cazuri este de departe preferabil să închiriezi un pantograf, există multe avantaje, în primul rând dacă ești un profesionist este că poți descărca întregul cost al taxelor de închiriere, în al doilea rând (acest lucru este valabil și pentru persoanele fizice) poți alege mediul pe care îl dorești doar pentru perioada de care ai nevoie.
Dacă doriți să închiriați un mediu o puteți face începând direct de aici, în ceea ce privește costul închirierii vă prezint câteva exemple pentru a vă face ideea mai bună. Să luăm, de exemplu, un pantograf electric de 10 metri, costul de închiriere pentru o singură zi este de aproximativ 60,00 €, în timp ce dacă rezervăm, de exemplu, un pantograf Diesel de 18 metri, costul de închiriere pentru o singură zi este de aproximativ 120,00 €. Preturile mentionate sunt fără transport și fără TVA. De asemenea, trebuie spus că prețurile de închiriere pot suferi modificări semnificative în cazul închirierilor pe termen lung, ajungând să coste chiar și cu 40% mai puțin pentru o singură zi.
» Solicitati o oferta personalizata! // +40 755 337 999