Cum să curățați jgheaburile: aici veți găsi sfaturi, informații despre metodele și prețurile de punere în aplicare, sugerăm, de asemenea, care sunt instrumentele și mijloacele potrivite pentru a le realiza.
Cum se face o curățare temeinică a jgheaburilor și a jgheaburilor de scurgere? Care este cel mai bun moment pentru a face acest lucru? Acestea sunt câteva dintre întrebările care vă pot frământa atunci când vine timpul să vă curățați jgheaburile. Întreținerea locuinței dumneavoastră este cu siguranță o sarcină importantă, care vă obligă să vă opriți din când în când și să reparați lucrurile înainte ca acestea să provoace daune mai grave casei dumneavoastră. Curățarea jgheaburilor este cu siguranță una dintre micile lucrări pe care le putem face chiar și singuri, dar importante pentru menținerea curățeniei și siguranței casei noastre. Frunzele, crengile uscate, acumulările de praf pot fi inamicul numărul unu al jgheaburilor noastre cu riscul ca pe termen lung să se ocluzioneze creând neplăceri în perioadele de ploaie. În acest articol vom încerca să înțelegem cum să depășim aceste probleme, înțelegând care sunt cele mai bune instrumente pentru a face acest lucru, metodele de lucru și cele mai bune perioade ale anului, așa că vă sugerez să continuați să citiți articolul până la sfârșit.
Jgheaburile și burlanele, după cum știți, sunt utile pentru a colecta apa de ploaie și pentru a preveni alunecarea acesteia pe pereții clădirilor, astfel încât acestea joacă un rol esențial în întreținerea sănătoasă a structurilor și clădirilor, atât publice, cât și private. Timpul, împreună cu agenții atmosferici, poate duce la acumulări de murdărie, cum ar fi frunze, crengi uscate, cuiburi de păsări și praf. Toate acestea pot crea o înfundare a jgheaburilor și a burlanelor, nimic grav dacă aveți previziunea de a curăța periodic jgheaburile, nerespectarea acestui lucru poate crea probleme majore, de fapt înfundarea lor înseamnă că în timpul unei furtuni, sau a unei căderi de zăpadă, apa găsind canalele înfundate scapă mergând spre pereții umezi, balcoane și corpuri de iluminat, acest lucru pe termen lung nu numai că poate crea daune structurilor, dar poate facilita formarea de mucegai și mușchi, de asemenea, apa stagnantă poate atrage insecte dăunătoare, etc. ... din acest motiv curățarea periodică a jgheaburilor. ... din acest motiv, curățarea periodică a jgheaburilor devine un lucru care nu trebuie neglijat și care trebuie efectuat periodic, cel puțin o dată la 2 sau 3 ani, mai ales dacă locuința se află în zone invadate de vegetație înaltă sau frecventate de porumbei sau păsări de diferite specii.
Curățarea jgheaburilor poate uneori să nu fie atât de simplă, mai ales dacă depășiți anumite înălțimi, în aceste cazuri a o face manual, fără echipamentul potrivit, nu numai că este dificil și obositor, dar devine și o treabă periculoasă, în aceste cazuri intră în joc diferite instrumente care vă pot ajuta să faceți treaba în cel mai bun timp și fără riscuri:
1. Curățarea jgheaburilor cu o scară - Atunci când înălțimea de la sol a jgheaburilor nu depășește 4 metri, puteți folosi o scară normală de booklet, cu ajutorul căreia vă puteți efectua lucrarea de curățare fără să vă sprijiniți pe jgheab cu riscul de a-l îndoi sau rupe, în acest moment vă puteți echipa cu o lopată și o găleată și să colectați treptat resturile.
2. Curățarea jgheaburilor cu un curățător manual - Există o metodă de a ușura munca datorită curățătorilor special concepuți pentru jgheaburi, curățătorul telescopic pentru jgheaburi pentru casă are o formă caracteristică care vă permite să colectați mai ușor resturile și chiar și în acest caz veți avea nevoie de o scară pentru a vă putea bookui.
3. Curățarea jgheaburilor cu o mătură curățătoare de jgheaburi - Dacă doriți să limitați urcarea și coborârea pe scară vă puteți dota cu un curățător special pentru jgheaburi care vă permite nu numai să ajungeți la înălțimi apropiate de 6 metri datorită mânerului extensibil de 4 metri, cu acest instrument puteți efectua lucrarea de curățare direct de la sol împingând toată murdăria în centrul jgheabului, în acest fel puteți urca o dată pe scară pentru a îndepărta murdăria colectată.
4. Curățarea jgheaburilor cu ajutorul unui aparat de spălat sub presiune - Curățarea jgheaburilor se poate face cu ușurință cu ajutorul unui aparat de spălat sub presiune, online se vând diferite accesorii pentru a-l personaliza, dacă aveți unul informat despre existența accesoriului potrivit mai jos vă arăt unul ușor de găsit pe Amazon.
5. Protecție împotriva acumulării de murdărie în jgheaburi - O altă modalitate de a elimina acumularea de murdărie în jgheaburi și de a o preveni, în acest caz suntem ajutați de grilele metalice zincate special concepute pentru jgheaburi, acestea odată aplicate prin cârligele specifice filtrează apa de murdărie. În acest fel, acumularea de reziduuri va fi mult limitată, iar curățarea va fi mult mai ușoară în timp.
6. Curățarea jgheaburilor cu ajutorul unui robot - pe piață există deja de ceva timp roboți special concepuți pentru curățarea jgheaburilor, aceștia sunt contruiti astfel încât să intre perfect în interiorul jgheabului și printr-un sistem cu șenile motorizate și o mică telecomandă pot fi acționați și mutați, acesta de fapt în partea din față are o perie specială care vă permite să curățați jgheabul rapid și ușor, datorită acestui sistem veți evita să trebuiască să urcați pe scară de mai multe ori, ci doar o singură dată pentru a-l poziționa, în rest face totul de la sine.
7. Curățarea jgheaburilor cu ajutorul platformelor aeriene - Dacă trebuie să lucrați la înălțimi mai mari de 5 sau 6 metri, o platformă cu nacela poate fi cu siguranță de mare ajutor. Cu acest instrument, pe care îl puteți închiria cu ușurință la un preț rezonabil, puteți atinge înălțimi de până la 40 de metri și poate fi transportat cu simplul ajutor al unui permis B, valabil și pentru vehicule. Dacă suferiți de vertij sau nu vă simțiți în stare să vă urcați, vă puteți baza, de asemenea, pe o intervenție cu un operator.
8. Curățarea jgheaburilor prin intervenția cu acrobație edilitară - Uneori se poate întâmpla ca curățarea jgheaburilor să fie deosebit de dificilă din cauza poziției incomode de acces, de fapt în zonele cocoțate sau în centrele istorice cu acces dificil intervenția cu mijloace convenționale poate fi dificilă dacă nu chiar imposibilă. În aceste cazuri poate fi de ajutor realizarea unei intervenții acrobatice în construcții, acest tip de lucrare constă în intervenția unor operatori specializați care prin intermediul unor frânghii și hamuri adecvate pot ajunge în punctul dorit pentru a realiza intervențiile corespunzătoare de curățare a jgheaburilor cu costuri reduse, timpii de execuție sunt conținuți, iar intervenția nu este invazivă ci doar localizată.
Până în prezent, nu există mulți producători de platforme autopropulsate, mai jos voi încerca să le enumăr pe cele mai importante:
Houlotte: aceasta este una dintre cele mai importante companii din Europa în ceea ce privește producția de platforme autopropulsate; compania a fost înființată în 1981 și are o experiență vastă în proiectarea și fabricarea de utilaje pentru ridicarea persoanelor și a materialelor. În prezent, se numără printre cele mai importante mărci pentru producția de platforme autopropulsate.
JLG: Este o altă marcă lider în producția de platforme aeriene autopropulsate, născută în 1969 din ideea lui John L. Grove și care în aproape jumătate de secol de istorie a avut o evoluție importantă aducând în acest domeniu mai multe inovații, această companie se mândrește cu recordul de realizare a primei platforme aeriene din lume.
Genie: Și acesta este un brand important pentru producția de platforme aeriene autopropulsate, această companie a fost fondată în 1966 și s-a impus imediat pe piața europeană, iar astăzi joacă un rol important pe piața autopropulsatelor și în Italia.
Imer: Această companie este cea mai tânără de pe piața autopropulsatelor și a intrat pe aceasta cu un tip special de autopropulsate electrice, însă calitatea produselor este de bun augur pentru viitor.
Efectuarea lucrării de curățare a jgheaburilor este în sine o treabă destul de simplă care poate ascunde, totuși, unele pericole pentru o mână neexperimentată, dacă te descurci singur aici mai jos îți las câteva sugestii pentru a evita situațiile neplăcute și periculoase:
1. Dacă folosiți o scară, aveți grijă ca suprafața pe care o veți sprijini să fie solidă și bine compactată, pentru a împiedica scara să se scufunde în timp ce lucrați. În plus, dacă puteți, vă puteți ancora la scară cu o centură adecvată.
2. Fiți foarte atenți la cablurile electrice sau la stâlpii de electricitate, care pot fi foarte periculoase nu numai dacă le atingeți, ci și dacă vă aflați foarte aproape de ele, deoarece pot crea arcuri electrice.
3. Dacă interveniți cu mâinile, vă recomand insistent să folosiți mănuși rezistente, foile sunt foarte ascuțite și vă puteți răni.
4. Evitați cu desăvârșire amplasarea scărilor direct pe jgheaburi, deoarece acestea s-ar putea deforma sau chiar rupe, afectând atât structura, cât și pe dumneavoastră.
5. Încercați să efectuați lucrările la sfârșitul primăverii, astfel veți evita să găsiți suprafețele umede și să stați în soare.
» Solicitati o oferta personalizata! // +40 744 580 580