Dacă sunteți în căutarea de sfaturi privind cumpărarea sau închirierea de platforme aeriene autopropulsate, ați ajuns în locul potrivit. Aici veți găsi informații esențiale și sfaturi privind alegerea acestui tip special de echipament de ridicare aeriană. Să începem prin a încerca să înțelegem ce sunt platformele aeriene autopropulsate și la ce sunt utilizate. Acest tip de platformă aeriană constă într-un vehicul conceput pentru a efectua lucrări la diferite altitudini, evident în funcție de mijloacele alese. Această platformă are avantajul față de alte tipuri de mijloace de a nu avea stabilizatori. Acest detaliu este deosebit de caracteristic, de fapt, această platformă puternică poate fi mutată mult mai ușor decât toate celelalte tipuri de platforme. Absența stabilizatorilor vă oferă o mare libertate de mișcare și posibilitatea de a conduce platforma direct cu ajutorul comenzilor din coșul de comandă: pe măsură ce terminați o porțiune de lucru, vă puteți deplasa cu ajutorul roților fără a fi nevoie să repoziționați vehiculul. În acest fel, veți petrece mult mai puțin timp, ceea ce face ca orice tip de muncă să fie mai ușoară și mai rapidă.
După cum spuneam, platforma autopropulsată poate fi deplasată direct de la comenzile de pe coșul de pilotaj, fără a fi nevoie de stabilizatoare; baricentrul său este menținut foarte stabil datorită greutății sale. Tocmai greutatea este cea care îi determină stabilitatea, chiar și atunci când este deplasată în timpul fazei de lucru. Există două tipuri principale, cele cu motor diesel și cele cu motor electric:
Acest tip de platformă este utilizat în principal pentru lucrări în aer liber, mecanica acestui tip de vehicul fiind proiectată pentru a lucra chiar și pe un teren moderat accidentat. Unele versiuni au, de asemenea, tracțiune integrală sau sunt șenilate. Este ideal pentru construcția și întreținerea structurilor și clădirilor în aer liber.
Avantajele și dezavantajele camionului diesel autopropulsat
Avantaje
- Funcționează foarte bine în aer liber;
- Tracțiune 4WD sau cu șenile pe unele tipuri;
- Libertate de mișcare fără a fi nevoie să repoziționați stabilizatorii;
- Poate atinge înălțimi de peste 50 de metri.
Dezavantaje
- Acestea trebuie să fie transportate cu un al doilea vehicul adecvat pentru a le susține greutatea.
- Poate lucra numai în aer liber sau în zone bine ventilate;
- contragreutatea care acționează ca un stabilizator le face grele pentru a lucra pe podele care nu sunt potrivite pentru a le susține greutatea.
Platformele electrice autopropulsate au motoare electrice, acestea sunt alimentate de baterii reîncărcabile care astăzi, datorită progreselor considerabile ale ingineriei electronice, pot rezista cu o singură încărcare pe durata întregii zile de lucru, acest tip de mijloc s-a născut pentru a lucra într-un mediu interior și este utilizat în special pentru restaurarea și întreținerea centrelor comerciale, a clădirilor industriale, logistice, de întreținere sau renovare, evenimente sportive, lucrări de finisare și lucrări în interiorul clădirilor publice în general.
Ambele tipuri de platforme pot fi fie telescopice, fie articulate, iar aici vă voi explica diferența.
Avantajele și dezavantajele platformelor electrice autopropulsate
Avantaje:
- Zero emisii de gaze de eșapament;
- Funcționează foarte bine în interior;
- Libertate de mișcare fără a fi nevoie să repoziționați stabilizatoarele;
- Autonomie mare de lucru a bateriilor;
Dezavantaje:
- Acestea trebuie să fie transportate cu un al doilea vehicul adecvat pentru a le susține greutatea.
- Poate funcționa numai în interior sau sub acoperire;
- Nu sunt potrivite pentru lucrul pe podele care nu sunt adecvate pentru a le susține greutatea.
Până în prezent, nu există mulți producători de platforme autopropulsate, mai jos voi încerca să le enumăr pe cele mai importante:
Houlotte: aceasta este una dintre cele mai importante companii din Europa în ceea ce privește producția de platforme autopropulsate; compania a fost înființată în 1981 și are o experiență vastă în proiectarea și fabricarea de utilaje pentru ridicarea persoanelor și a materialelor. În prezent, se numără printre cele mai importante mărci pentru producția de platforme autopropulsate.
JLG: Este o altă marcă lider în producția de platforme aeriene autopropulsate, născută în 1969 din ideea lui John L. Grove și care în aproape jumătate de secol de istorie a avut o evoluție importantă aducând în acest domeniu mai multe inovații, această companie se mândrește cu recordul de realizare a primei platforme aeriene din lume.
Genie: Și acesta este un brand important pentru producția de platforme aeriene autopropulsate, această companie a fost fondată în 1966 și s-a impus imediat pe piața europeană, iar astăzi joacă un rol important pe piața autopropulsatelor și în Italia.
Imer: Această companie este cea mai tânără de pe piața autopropulsatelor și a intrat pe aceasta cu un tip special de autopropulsate electrice, însă calitatea produselor este de bun augur pentru viitor.
După cum am menționat mai devreme, platformele aeriene autopropulsate sunt împărțite în două tipuri de bază, diesel și electrice, dar, în afară de înălțimile diferite pe care le pot atinge, ele funcționează în principiu în același mod, iar mai jos voi încerca să enumăr principalele părți și funcțiile lor.
Tracțiunea: Partea autopropulsorului utilă pentru tractarea vehiculului este formată din platformă, axele roților care pot fi tractate sau 2 roți sau 4 roți în funcție de mediul ales și motorul care poate fi fie diesel, fie electric, pe acesta din urmă existând un spațiu ocupat de baterii.
Balastul: este o parte metalică substanțială a vehiculului autopropulsat care utilizează forța greutății pentru a menține centrul de greutate al vehiculului, îmbunătățind ancorarea la sol. Acest lucru previne răsturnarea vehiculului autopropulsat în timpul fazelor de ridicare și de deplasare laterală.
Bateriile: Bateriile sunt folosite pentru a alimenta motorul electric pentru versiunile care montează acest tip de motor, noile tehnologii au adus avantaje semnificative în ceea ce privește autonomia, iar în prezent vehiculele electrice autopropulsate pot rezista cu o singură încărcare timp de mai multe zile.
Brațul: Brațul este cea mai importantă parte a mașinii autopropulsate și este cel care îi permite să se extindă în sus. Acesta poate fi fie telescopic, fie articulat, aici vă explic diferența
Coșul: Coșul este o altă piesă fundamentală a mașinii autopropulsate, constituind partea finală a platformei. Acesta este format dintr-o bază din tablă sau aluminiu sudată la o structură metalică tubulară care înconjoară perimetrul și are rolul de a adăposti și proteja operatorul de cădere. Coșul conține, de asemenea, comenzile de control cu ajutorul cărora operatorul poate pilota platforma. Coșul are, de asemenea, un cârlig pentru fixarea hamului de protecție al operatorului.
Trebuie spus că este dificil de estimat un preț de achiziție pentru acest tip de platformă, deoarece acesta poate varia foarte mult în funcție de marcă, de dimensiunea vehiculului și de cantitatea achiziționată. Dacă doriți, puteți face afaceri bune și prin achiziționarea de platforme aeriene autopropulsate de ocazie. Dacă veți căuta pe internet, veți găsi mai multe portaluri de vânzare a platformelor de ocazie, sau puteți porni direct de la această adresă.
Dacă aveți o nevoie sporadică de a face lucrări în care aveți nevoie de o platformă autopropulsată, ar fi mai convenabil pentru dumneavoastră să o închiriați decât să cumpărați un vehicul pe care s-ar putea să nu îl puteți amortiza, în acest fel puteți alege vehiculul cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră în momentul în care aveți nevoie de el și o puteți face direct începând de aici. În ceea ce privește costurile de închiriere, vă voi arăta câteva exemple pentru a vă face o idee mai bună, simulând închirierea unei autopropulsate electrice de 12 metri, costul de închiriere pentru o singură zi este de aproximativ 110,00 €, în timp ce dacă luăm un diesel de 16 metri, costul de închiriere pentru o singură zi este de aproximativ 120,00 €. Evident, costurile nu includ transportul, dacă nu dispuneți de un vehicul propriu pentru a-l aduce la locul de desfășurare, și nu includ TVA. De asemenea, trebuie spus că prețurile de închiriere pot suferi modificări semnificative în cazul închirierilor pe termen lung, ajungând să coste chiar și cu 40% mai puțin pentru o singură zi.
» Solicitati o oferta personalizata! // +40 744 580 580